Informatie

  • Geslacht: teefje
  • Leeftijd: ong. 1 jaar
  • Herkomst: Roemenië
  • Bijzonderheden: zeer aanhankelijk, liefdevol en vrolijk

Petite is een schat van een hond zeer aanhankelijk, liefdevol en vrolijk. Ze kan werkelijk met alles en iedereen Ze heeft alleen 1 probleem en dat was ook de oorzaak dat zij als enigste van het nest niet geadopteerd werd.
Als pupje kreeg Petite namelijk een anale prolaps en kwam er een stukje van haar endeldarm naar buiten. Ze werd hieraan geopereerd maar het kwam nog 2 x terug en telkens moest ze weer onder het mes. Met het ouder worden en het enkel geven van droog voer ging het beter.
Een stichting haalde haar naar Nederland in opvang. Omdat er echter een stuk van haar endeldarm verwijderd werd en hierbij ook wat zenuwen beschadigd werden verliest ze soms een keutel. Ze voelt nl wel wanneer ze moet gaan maar ze voelt niet altijd of ze gedaan heeft.
In ieder geval ze werd niet vlug genoeg geadopteerd door haar medisch probleem en dus kreeg ze een enkeltje retour naar Roemenië.
Volgens ons kan het echter niet dat zo een sociale en lieve, jonge hond nu gedoemd
zou zijn de rest van haar leven in het asiel te moeten slijten.
We zoeken dus een adoptiegezin voor haar die van haar wil houden ondanks haar probleem. Ergens waar ze overdag veel mee buiten kan lopen en die dus een tuin hebben. En waar ze evengoed in huis mag leven en die er niet tegen opzien af en toe een keutel op te ruimen. Want wij geloven nog altijd dat je van een dier houdt ondanks en niet alleen doordat.
Wij weten dat er zulke mensen bestaan omdat we zo al heel veel adoptiegezinnen voor onze Rescanihondjes met 1 of ander lichamelijk probleem zijn tegen gekomen. In onze ogen heeft ieder dier namelijk recht op een thuis en op liefde. En kan het absoluut niet dat je als stichting honden terug stuurt naar waar ze vandaan komen omdat er iets aan hen scheelt.
Wie wil er voor Petite gaan?

Meer info: rescani@gmail.com