Ga naar hoofdinhoud
Ons doel is om honden een beter leven te geven en voor hen een warm adoptiegezin te vinden. Ook bieden we aan de buitenlandse asielen in Spanje en Roemenië financiële steun bij sterilisatieacties, dierenartskosten, voer etc.Wij werken volgens de overheidsregels, d.w.z dat we staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en bij het NVWA (overheidsinstantie) en Gezondheidsdienst voor Dieren. Daardoor staan wij onder controle van de overheid. De honden worden via Traces (legaal) getransporteerd. Onze honden zijn gevaccineerd, hebben een paspoort en chip en zijn gecastreerd of gesteriliseerd (indien leeftijd en gezondheid dat toe laat). Wij bieden nazorg. Wij werken op non profit basis met enkel vrijwilligers.
“ALLE adoptiecontracten gaan sinds 01/01/2016 via Stichting Rescani in Nederland aangezien er in België geen wetgeving bestaat wat betreft de adoptie van buitenlandse honden en in Nederland wel. In Nederland zijn we volledig in orde met alle voorwaarden en regels die er gesteld worden”

Heeft een van onze honden uw hart gestolen en u overweegt hem/haar te adopteren?

Hoe gaat dat dan verder?

Stap 1

Contacteer ons ALTIJD eerst via mail en vraag  naar de link om VRIJBLIJVEND de adoptievragenlijst in te vullen. Nadat wij die ontvangen hebben nemen wij contact op met onze mensen in het buitenland of het opvanggezin waar hij/zij verblijft om samen te bekijken of het hondje waar u interesse voor heeft bij u zou passen.

Stap 2

Indien we denken dat het een goede match zou kunnen zijn, nemen wij telefonisch contact met u op voor een telefonische screening en maken we een afspraak voor een bezoek door 1 van onze vrijwilligers bij u thuis (huisbezoek). Zo kunnen we al uw vragen beantwoorden en leert u onze organisatie kennen. Als iedereen volledig achter de adoptie staat, wordt de adoptieprocedure in gang gezet en de hond voor u gereserveerd.

Gelieve dan binnen de week na goedkeuring van het huisbezoek – als bewijs van reservatie en zekerheid omtrent adoptie – de volledige adoptiedonatie over te maken op onze rekening NL 56 INGB 0006 4131 37 BIC: INGBNL2A (t.n.v. Stichting Rescani Nederland) met vermelding ‘Adoptie (naam hond)’.

Indien u later toch beslist niet door te gaan met de adoptie, wegens niet-dringende redenen, wordt uw adoptiedonatie niet terug gestort maar gebruikt om de kosten die al gebeurd zijn te dekken (sterilisatie/castratie/vaccinatie/testen/reservatie transport…)

Stap 3

Wanneer uw uitverkoren hond nog in het buitenland verblijft, wordt u zo vlug mogelijk geïnformeerd wanneer deze kan overkomen. Dit kan 4 tot 12 weken duren. Bij aankomst (soms al bij huisbezoek) wordt er dan een adoptiecontract opgemaakt. Het is de bedoeling dat u uw nieuwe huisgenoot ZELF komt afhalen op de luchthaven of op de plaats waar het wegtransport aankomt. Indien u zonder te verwittigen of een geldige reden uw hond niet komt ophalen op de aankomst wordt de adoptie geannuleerd zonder dat de adoptiedonatie wordt teruggestort.

Ook NA de adoptie kunt u als u vragen heeft, altijd bij ons terecht.

Alle onze honden zijn:

Ontwormd / gevaccineerd (cocktail en rabiës en bijkomend  kennelhoest voor de Roemeense honden) / behandeld voor parasieten / gechipt / gesteriliseerd of gecastreerd (uiteraard afhankelijk van de conditie of leeftijd van de hond) / Europees paspoort. Al onze honden zijn getest op de meest voorkomende ernstige ziekten die in hun land van herkomst voorkomen dmv een bloedtest.

Eindconclusie

  • Denk goed na VOORDAT u overgaat tot adoptie!
  • Informeer u uitgebreid
  • Slaap er meerdere nachten over
  • Weeg alle voor – en nadelen tegen elkaar af
  • Bent u bereid GEDULD te hebben ? Onze honden zijn vaak geen huiselijk leven gewend. Hij/zij moet nog erg veel leren. Hij/zij zou bijvoorbeeld uit kunnen vallen aan de lijn, angstig kunnen zijn voor mannen, verlatingsangst hebben of nog niet zindelijk zijn. Hier dient u rekening mee gehouden te worden en u moet bereid zijn indien nodig dit  rustig aan te leren
  • Twijfelt u?….begin er dan liever NIET aan!!!

Bent u echt HEEL ZEKER dat u de komende jaren van uw leven lief en leed wil delen en een trouwe vriend wil die onvoorwaardelijk van u zal houden en deel uit zal maken van uw gezin, ga er dan gerust voor. Wij zullen u hierbij heel graag en met veel enthousiasme helpen. Ook na adoptie kan u ten alle tijden op ons blijven rekenen voor advies en het beantwoorden van uw vragen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

EEN HOND IS NIET VOOR EVEN, MAAR VOOR EEN HEEL LEVEN ! NEEM DAN OOK GEEN HOND UIT MEDELIJDEN, MAAR WEL OMDAT HIJ/ZIJ IN JOUW LEVEN PAST QUA KARAKTER EN BEHOEFTEN!

BELANGRIJK:

Indien u een hond hebt geadopteerd – ga zo snel mogelijk eens bij uw dierenarts langs voor een check-up, zodat de dierenarts de hond kan leren kennen en in zijn praktijk kan registreren. Indien u vaak langs waterwegen wandelt, waar ratten vertoeven…. vraag uw dierenarts voor een extra vaccinatie tegen leptospirose!! Leeftijden op de website kunnen lichtjes verschillen daar sommigen al langer op de website staan. Leeftijd kan nooit exact zijn aangezien men vaak niet weet waar de honden gezeten hebben en/of wat ze gegeten hebben. Om deze zelfde reden moet U er rekening mee houden dat de hond soms geen al te best gebit heeft (Niemand kan exact een leeftijd schatten, enkel zeggen of de hond ouder of jonger is dan 7 maand – naar aanleiding van het wisselen van melktanden!)!!!!

Het is ook WETTELIJK VERPLICHT om de chip van de  hond  over te zetten op uw naam. In België moet dit via uw dierenarts in Nederland kunt u dat zelf online doen.
Dit kan u controleren via www.dogid.be voor België of www.ndg.nl voor nederland (eigenaars zoeken) !!!!!

Back To Top