Ga naar hoofdinhoud

AANPASSING ADOPTIEBIJDRAGE

Vanaf 01/04/2024 zal onze adoptie-donatie 360 euro bedragen voor de gezinnen die al een adoptiehond van Rescani hebben. Voor degenen die voor de eerste keer een hondje bij ons adopteren 375 euro omdat er bij hen nog huisbezoek moet gedaan worden en er meer administratie bij komt kijken. Hierbij komt 25 euro voor het verplichte veiligheidstuigje.

Jammer genoeg hebben we geen keuze onze bijdragen aan te passen i.v.m. flinke verhogingen dierenartskosten (+25%) en transportkosten (+15%) en hondenhotel kosten, (+15%)

Wij vragen dus voor de adoptie van een Rescani-hond een minimum donatie van:

 • Pups onder 6 maanden en NIET gesteriliseerd/gecastreerd: 300 euro (wel verplicht zelf te laten castreren/steriliseren!)
 • Volwassen honden tot 10 jaar – wel gesteriliseerd/gecastreerd: 360 euro indien reeds eerder een hondje bij ons geadopteerd en 375 euro voor nieuwe adoptanten (hier moet nog huisbezoek gedaan en zijn er meer administratieve kosten en telefoons)
 • Oudjes boven de 10 jaar en NIET gesteriliseerd/gecastreerd: 170 euro – indien toch gesteriliseerd of gecastreerd 200 euro
  HIERIN IS ALLES INBEGREPEN: chip,paspoort, vaccinaties, testen, sterilisatie en transport

Sinds 16/09/2018Vanaf 16/09/2018 kan er bij ons Rescani geen hond meer geadopteerd worden zonder anti-ontsnappingstuig.Bij de adoptiedonatie wordt er vanaf nu standaard 25 euro extra geteld voor het eenvoudigste model in het zwart. De meerkost van het tuigje wordt dan door ons gedragen. (Bedrag blijft hetzelfde)

De adoptiedonatie vertegenwoordigt maar een gedeelte van de werkelijke kosten die gemaakt zijn voor een hond.

Dit bedrag vertegenwoordigt maar een gedeelte van de werkelijke kosten die gemaakt zijn voor een hond.
In werkelijkheid betalen we het volgende (maar dat wordt niet doorberekend aan de adoptant):

1 Bijdrage aan de buitenlandse asielen

Per geadopteerde hond storten we gemiddeld tussen de 150 en de 250 euro naar het asiel in het buitenland als bijdrage in de kosten voor sterilisatie/castratie, vaccinaties, chip, Europees paspoort en voor Spanje testen voor leishmania, erlichia en filiaria.

2 Kosten voor het vervoer naar België of Nederland

Is meestal met transport over de weg en bedraagt tussen de 150 en 250 euro. Soms worden er ook honden overgevlogen en zijn er kosten voor het meenemen van lege benches, vervoer van onze begeleider-vrijwilliger en vervoer van de honden zelf.

3 Kosten voor pension/hondenhotel in het buitenland tot ze naar hier kunnen komen:

Tussen de 145 en 200 euro per maand.
ALLE andere kosten zoals administratie- en werkingskosten, telefoons, benzine, portkosten, print- en papierkosten worden door de leden van het Rescani-team, de opvanggezinnen en de vrijwilligers uit eigen zak betaald.

Alle gelden die we inzamelen worden uitsluitend besteed aan:

 • Medische kosten en voeding voor opvang/pensionhondjes
 • Inkoop van materiaal om te verkopen in onze infostands
 • Extra bijdragen/donaties aan de buitenlandse asielen
 • Medische kosten voor honden medische noden in het buitenland
 • Registratie van opvanghonden

Voorbeeld kosten van een Spaanse hond (zonder medische kosten bij operaties):

 • 150 euro voor testen, verdere vaccinaties, sterilisatie of castratie, ontworming, ontvlooiing
 • 100 euro per maand voor eten en verblijf in hondenhotel of shelter
 • transport tussen de 120 en 250 euro
 • Maakt een totaal van minimum 400 tot 450 euro met 1 maand verblijf inbegrepen. Per maand hondenhotel komt er 100 euro bij
Back To Top