Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe regel vanaf 05/04/2019: Als er 1 van onze hondjes die geadopteerd waren terug komen naar ons moet er ONMIDDELLIJK een bewijs van afstand worden gemaakt en moet het paspoort direct terug naar ons worden opgestuurd.

Vanaf 12/09/2018  kunnen er bij ons geen honden meer geadopteerd worden zonder anti-ontsnappingstuig.
Om al die discussies er rond te vermijden wordt er bij de adoptiedonatie standaard 25 euro geteld voor het eenvoudigste model in het zwart. De meerkost van het tuig wordt dan door ons gedragen. Als hierdoor sommige mensen gaan afhaken: jammer dan maar we willen geen ontsnapte en dode honden op ons geweten hebben

– We plaatsen geen hondjes bij mensen die hen buiten in een hok of de ganse dag in een bench willen houden.

– We plaatsen geen hondjes als enige hond als die de ganse dag alleen moet zitten zonder het gezelschap van een andere hond.

– De tuin moet VOLLEDIG en voldoende hoog omheind zijn

ALLE adoptiecontracten gaan sinds 01/01/2016 via Stichting Rescani in Nederland aangezien er in België geen wetgeving bestaat wat betreft de adoptie van buitenlandse honden en in Nederland wel. In Nederland zijn we volledig in orde met alle voorwaarden en regels die er gesteld worden.

-Wie interesse heeft in een hondje stuurt een bericht naar : https://www.rescani.org/contact/ of een mail naar rescani@gmail.com. We zien niet altijd de commentaren onder de foto’s op fb. Er wordt ALTIJD gereageerd op een mail alleen kan het soms een paar dagen duren omdat we niet altijd online zijn. Al onze vrijwilligers werken en doen het werk voor Rescani boven op hun job, eigen gezin en eigen hondjes.

We zijn GEEN asiel en de hondjes kunnen dus zo niet maar bezocht worden. De meesten verblijven nog in Spanje of Roemenië. Een aantal zit in opvanggezinnen en kan na het invullen van de vragenlijst bezocht worden.

-Er wordt ALTIJD EERST een vragenlijst ingevuld, daarna een telefonische screening en huisbezoek gedaan

-Er kan ook al direct (vrijblijvend) de vragenlijst via onze website ingevuld worden: https://www.rescani.org/aanvragen/adoptie/

-Meer info over onze adoptieprocedure: https://www.rescani.org/ter-adoptie

-Meer info over onze adoptiedonatie: https://www.rescani.org/adoptieinfo/adoptiebijdrage/

-Als het niet bij de foto van het hondje vermeld staat weten we NIET welk ras erin zit. De meeste van onze hondjes worden op straat gevonden en dus weten we meestal niet waar ze vandaan komen. Ook de leeftijd is geschat bij benadering. Bij een pupje kunnen we een indicatie geven hoe groot het vermoedelijk zal worden maar geen garantie. We kunnen evenmin garanderen of een hondje 100 % zindelijk is als het niet in een opvanggezin heeft gezeten.En nee we kunnen niet zeggen of een hond al direct met loslopende konijnen en kippen kan aangezien die daar niet in de shelter zitten. Of dat die de commando’s zitten en blijf kent  We geven ook geen hondjes mee op proef, het zijn namelijk geen voorwerpen om uit te proberen.

-Als er voor 1 hondje meerdere aanvragen binnen komen gaan we kijken welke de beste match is en die gaan we in eerste instantie contacteren. Zo lang de adoptieprocedure niet volledig rond is blijft het hondje ter adoptie staan. De andere kandidaten die voor hetzelfde hondje ook een vragenlijst hadden ingevuld worden verwittigd nadat het adoptiecontract voor het bewuste hondje getekend is. Als ze dat graag willen worden hun andere hondjes voorgesteld die nog vrij zijn

-We promoten ook hondjes uit het buitenland die niet exclusief door ons gereserveerd zijn. Het kan dus gebeuren dat  een hondje naar een andere stichting gaat in een ander land omdat die eerder een adoptiegezin voor hen gevonden hebben

-Ook na de adoptie staan we altijd klaar om vragen te beantwoorden of te helpen bij problemen

-Onze website wordt eenmaal per 2 à 3 weken extern ge-updated. Dat is de reden waarom er sommige honden nog niet opstaan. Soms is de bewuste hond dan al via fb voor die tijd al geadopteerd. Soms wordt er door ons een hond gedeeld die enkel kan afkomen als iemand die wil adopteren en is die niet voor ons gereserveerd en staat die daarom NIET op de website.

Back To Top